threads / discuss / 19044

"SHA1" or "SHA-1"

Subject: "SHA1" or "SHA-1"

## tl;dr

2 messages between Apr 24, 2009 and Apr 24, 2009.

replies: 1people: 2as markdown or json

Ulrich Windl· Apr 24, 2009, 12:50 UTC · lore
Hello,

I always thought, the official notation for "Secure Hash Algorithm #1" [FIPS-180- 1] was "SHA-1", and not "SHA1". However in the documentation I found many occurrencies of "SHA1". If someone is working on spelling errors, could that be changed?

Unfortunately RFC 3174 talks about "SHA-1" all the time, with the exception of the title that says: "US Secure Hash Algorithm 1 (SHA1)"...

Regards, Ulrich

Michael Witten· Apr 24, 2009, 13:53 UTC · re: Ulrich Windl · lore

Re: "SHA1" or "SHA-1"

On Fri, Apr 24, 2009 at 07:50, Ulrich Windl <ulrich.windl@rz.uni-regensburg.de> wrote:

> I always thought, the official notation for "Secure Hash Algorithm #1" [FIPS-180-
> 1] was "SHA-1", and not "SHA1". However in the documentation I found many
> occurrencies of "SHA1". If someone is working on spelling errors, could that be
> changed?
I too believe it is SHA-1; I endorse changing all occurences of SHA1 to SHA-1.
> Unfortunately RFC 3174 talks about "SHA-1" all the time, with the exception of the
> title that says: "US Secure Hash Algorithm 1 (SHA1)"...
Sigh... Such is the world of "standards".

← back to recent threads