Re: Make format-patch produce UTF-8 `From:' header
- From
- Russ Allbery <rra@debian.org>
- Date
- Sep 19, 2010, 19:19 UTC
- Message-ID
- <87mxrda6e3.fsf@windlord.stanford.edu>
- In-Reply-To
- <87y6axshmt.fsf_-_@gmail.com>
Štěpán Němec <stepnem@gmail.com> writes:
> Jonathan Nieder <jrnieder@gmail.com> writes:
>> Maybe format-patch could provide another mode to produce patches that >> do not include unnecessary headers (in particular, leaving out the >> difficult "From " line and using UTF-8 instead of quoted-printable for >> the "From: " line).
Show 5 quoted lines
> FWIW, the quoted-printable `From:' encoding has always annoyed me -- I > replace it manually with my name & address in UTF-8 every time I send > out a patch. What is the reason format-patch does that (and if there is > a reason not to change the default, could an option to disable it be > provided)?
Well, it's required if you're going to actually send the result directly as a mail message, since the RFC 5322 format requires headers be encoded using RFC 2047 encoding. But if you're just attaching the patch to another mail message, it's pointless.
-- Russ Allbery (rra@debian.org) <http://www.eyrie.org/~eagle/>