From: Junio C Hamano Date: Fri, 17 Jul 2009 19:54:09 GMT Subject: Re: [PATCH v6] mailinfo: allow e-mail files as input Message-ID: <7vtz1b3x26.fsf@alter.siamese.dyndns.org> In-Reply-To: <20090717190601.6117@nanako3.lavabit.com> Nanako Shiraishi writes: >> OPTIONS >> ------- >> -|...:: >> - The list of mailbox files to read patches from. If you do not >> +|...|...:: >> + The list of mailbox files or email to read patches from. If you do not >> supply this argument, the command reads from the standard input. >> If you supply directories, they will be treated as Maildirs. >> > > I wasn't following the discussion closely, and at first I didn't understand this change to the documentation, because it doesn't say how and are different. I'm afraid many readers of the documentation don't understand it either. I could tell _you_ that I prefer to see people go back to the list archive instead of saying "I wasn't following", but I cannot say that to readers of the documentation after this patch is applied. After re-reading the above, you are right---it is unclear. > Why does this description have ... in it? If I'm reading it correctly, the code in check_patch_format function checks only the first file. Good eyes. This actually is an issue with the Guiseppe's multi-format support patch in that we assume that the command line input are of uniform type, check only $1 and assume $2 and subsequent are suitable to be fed to the same splitter. I do not think it is necessary to allow mixed input. We certainly could, but why bother? It is not a sensible nor common thing to do. Also the documentation said we take only one mbox or multiple Maildirs, but in reality we can take multiple mboxes just fine, so should have had "..." at the end (we could lose the ellipses from all of them for brevity). Oh, and it should list the other formats Giuseppe added. ||:: One or more of the same type of mail source to read e-mails from. A directory is taken as a mailbox in the maildir format. A file is taken as UNIX mbox, StGit patch series file, or a single piece of e-mail in RFC2822 format.